Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 39 (38+0)

Äntligen vecka 39 (38+0). Smilla kom i vecka 39+ så nu är det nära. Känns riktigt skönt för jag har så ont. Kan knappt ta mig från soffan till köket. Smärtan har liksom flyttat sig längre ned nu, mellan benen. Varje steg känns som att jag skall gå sönder. Så otroligt tungt nu för ryggen, känns som att den skall gå av. Som på näst sista Twilight filmen där Bellas rygg knäcks. Nu är det dock inte långt kvar, vilket känns bra. Men Smilla måste vara frisk först.
Var en sväng med Smilla till akuten. Låter hemskt men hon har haft hög feber i tre dagar nu och fått blåsor på tungan. Märkte även att hon hade en lukt från munnen som jag aldrig kännt förut. Ringde till vårdcentralen med de ringde aldrig tillbaka och tillslut kunnde vi inte vänta längre. Väl när sjuksköterskan tagit prov från hennes hals fick vi veta att ja, hon är röd men det var inte halsfluss. Kom på nu att jag skulle frågat vad det var explicit, men det var ett visus och det kan väl vara vad som. Hon hade ju fått blåsor på tungan så det pekade på det iallafall. Sjuksköterskan sa att man helst skall se en förbättring, en sänkt temp vid fem dagar annars var det dags att lägga in henne.

Barnet väger omkring 3400 gram, och är ungefär 50 cm långt. Det fyller ut hela magen och är ganska tungt. Många blivande mammor längtar intensivt efter att graviditeten ska vara över.


Man behöver sova och äta ordentligt för att orka med förlossningen. Om det är första barnet kan förlossningen ta upp till något dygn och det är inte ovanligt att man förlorar både en och två nätters sömn.


Barnet är nu förberett för sin födelse. Det har fått mycket näring och även skydd mot vissa sjukdomar genom att det har fått moderns antikroppar. De kommer att skydda barnet den första tiden innan det har bildat egna.


Barnets hjärna väger cirka 400 gram. Den utvecklas hela tiden och kommer inte vara helt färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.

Gillar

Kommentarer