Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 38 (37+0)

Nu är det nära! Vecka 38 (37+0) i dag. Var hos läkaren igen i går och fick förlängd sjukskrivning. Det har ju börjat knaka i ländryggen och det är tydligen en del av foglossningen. Prata med en tjej som har en tjej på dagiset där Smilla går och hon berätta att hennes svanskota ha "lossnat" och hade fortfarande problem med fogarna. Aaa.. sa jag och bet på fingrarna. Önskar innerligt att det inte gäller mig. Annars är det riktigt tungt och svårt att gå, får så ont i ryggen. Har mitt körprov i morgon och efter det (förutsatt att jag klarar det) kan bebisen komma ut. Skrev kunskapsprovet i går, vilket jag klarade! Jippi! Så glad att jag klaraded det med tanke på att jag i princip inte läst något alls.

I den här veckan väger bebisen runt 3200 gram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta bebisar ligger med huvudet nedåt nu. När bebisens huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.


Förlossningen är jobbig även för bebisen. När livmodern drar ihop sig som mest går det under ett ögonblick inget blod med syre och näring in till bebisen, som så att säga får "hålla andan" under några sekunder. Men bebisen klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Bebisen har också lagt på sig fett under huden för att det inte ska bli kallt när det kommer ut i en betydligt svalare värld. Underhudsfettet fungerar också som energireserv den första tiden efter födseln.

Gillar

Kommentarer