Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 37 (36+0)

I går kom vecka 37. Känner mig och är jätte stor och det är inte bara magen. Är riktigt trött på detta nu. Så tung och otymplig. Har fått receptbelagd smärtstillande nu och trodde att det skulle lösa mycket av min smärta men jag mår så illa av dem och blir så otroligt trött samt att de inte är så jätte bra att ta när man är gravid! Känns ganska hopplöst just nu och det ända jag vill är att bebisen skall komma! Så har man är kraftig förkylning på detta, phuuu.... va trött jag blir.

Nu betraktas barnet som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas, mellan vecka 37 och 42. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt.


De allra flesta bebisar har vänt sig med huvudet nedåt. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att bebisen har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.


Det är en fördel om bebisen kommer ut med huvudet först eftersom huvudet är hårdare och större än resten av kroppen. Dessutom går förlossningen lättare. Om bebisen ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning, brukar man få komma till förlossningsavdelningen för ett försök att vända barnet. Om det inte lyckas diskuterar man med läkaren vilket som är det bästa sättet för bebisen att födas, på vanligt sätt eller med kejsarsnitt.

Gillar

Kommentarer