Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 36 (35+2)

Då har vi kommit ännu närmre BF vilket känns helt underbart eller vad man nu skall tycka. Ont som bara den kommer det att göra men kännas såå mycket bättre efteråt. Vecka 36 är här och det känns riktigt tungt. Foflossningen hjälper inte till, känns som att den bara blir värre. Visste inte att man kunde känna hela bäckenät, men det kan man! Det knakar i den också. När jag försöker vrida mig i sängen knakar den och det gör så ont.

Bebisen börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Bebisen har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Njurarna är nu färdigutvecklade. Fostret har blivit omkring 47 centimeter långt. Det lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2800 gram. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär etthundra till två hundra gram mellan pojkar och flickor.

Gillar

Kommentarer