Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 35 (34+0)

Tiden går fort men inte fort nog. Skulle faktiskt vara helt ok om vår lilla bebis kunde komma nu för jag orkar inte mer! Ont och mår skit. Foglossningen är rabbiat och jag mår illa. Illamåendet har nog med något annnat att göra men ändå. Bebisen rör sig mer och mer och väldigt intensivt. Drömde i natt att det startat, lite läskigt, hade blod på händerna. I princip som med Smilla med andra ord.

Nu ökar man snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till fostret, som nu väger ungefär 2400 gram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt.


Bebisen har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om bebisen skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.


De flesta bebisen ligger med huvudet nedåt. När bebisen har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan bebisen komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen.

Gillar

Kommentarer