Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 33 (v32+1)

Då var vi inne i vecka 33! Känns riktigt tungt nu. Förvärkar på kvällarna men det är nog inget att oroa sig för. Min syster har förvärkar de sista två månderna med alla sina barn, tror jag, så det blir nog bra. Fick tillbaka beslutet på min överklagan ang graviditetspenningen. De neka mig denna gång också. Känner mig riktigt ledsen och förbannad just nu. Jag klarar inte ens av att gå och lämna Smilla på dagis utan att det förstör resten av dagen. Ta panodil fungerar inte! Har riktigt ont och får otroliga smärtor av längre sträckor. Körde bil på körskolan i 80 minuter. Det tror man skall fungera bra men bara efter några steg efter jag klivit ut ur bilen fick jag så ont att jag ville bara gråta. Och så tror de på försäkringskassan att jag kan arbeta i mitt tillstånd. De fattar ju inte att det bara blir värre för varje vecka som går. Det blir att gå till rätten för jag har rätt.

Bebisen ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2200 gram. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.


Det finns gott om fostervatten, det är vanligt att det finns nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot bebisen. Fostervattnet är lite grumligt, vitaktigt i färgen och har en doft som påminner lite om hav och tång.

Gillar

Kommentarer