Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Vecka 24


II onsdags gick vi in i vecka 24. Bilden är tagen i går då var det 23 + 2 veckor. Tycker det är super stor skillnad på magen denna gång än med Smilla. Ser mer ut som vecka 30 tycker jag. Läskigt att tänka på hur det kommer se ut i vecka 30 nu.

Än så länge känns det ok, men det är jobbigt att göra saker som man använder magmusklerna till och det gör man ganska ofta! Börjar bli en plåga att jobba nu när det börjar bli tungt för benen, samt magen som gör att böja sig ned inte är något som man strävar efter dock är det något som jag måste göra konstant. Bara jag kan få alla papper påskrivna från jobbet så jag kan ansöka om graviditetspenningen nu. I förstahand gäller omplacering men som min chef säger så kan de inte tillverka en tjänst åt mig.
Nu kan man ha gått upp 5 till 7 kilo, vissa mer. Bebisen vägen ca 650 gram och är ungefär 30 cm lång. Huden som varit nästan helt genomskinlig börjar bli tjockare och teckas med bebisfett. Bebisen kan nu suga på tummen, detta är en övning för att suga på bröstet. Ibland får bebisen hicka och detta kan kännas som det klickar i magen. I vecka 24 kan bebisen andas luft om det skulle födas förtidigt.


Gillar

Kommentarer