Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Saga fyra månader


Nu har lilla snuttan hunnit bli fyra månader! Tiden går fort, alldeles för fort. I går var vi hos Inger på BVC för att väga och mäta. Denna gång hamna hon på 7140g samt 63cm lång. Hon växer så det knakar med andra ord, en riktigt stor dam. Smilla vid fyra månader låg på 6690g och 59,6cm. Saga ligger helatiden före men hon hade en vecka extra på sig i magen samt Smilla föddes två dagar tidigare än bf. Inger tyckte inte alls att jag skulle vara orolig över Sagas hälsa för det fanns ingen forskning som tala för att amning skydda för allergier i framtiden utan endast som skydd när man amma. Så hon tyckte absolut inte att jag skulle tänka så att jag förstört hennes framtid. Det känns bättre efter hon sa så.

Saga är en riktigt glad liten tjej men har lite problem med att sova på nätterna. Vid fem tiden på morgonen börjar hon vrida ordentligt på sig och det verkar som att hon har problem med gas då för hon fiser på ganska bra. Försöker masera hennes mage för att hjälpa och det gör det alltid samt hon blir lugn när jag börjar. Kl sju skulle hon nog vilja gå upp men jag känner att det är en aninges tidigt och försöker dra ut henne till kl åtta då Smilla brukar vakna. Men vi går alltid upp innan åtta. Försöker få henne att somna för natten vid tjugoett och det brukar gå bra.

Smilla har varit på dagis i dag! Första gången på flera veckor. Många sjukdommar hit och dit men så skulle vi till dagis och så ringde de och sa att de fått ett fall av vattenkoppor så då fick vi avvakta men de ringde igår och sa att det inte blivit någon mer som fått det. Jag ville inte utsätta Saga för vattenkoppor nu när hon är så liten. Hon kan gärna vara över året innan hon får det därför ville jag avvakta. Smilla lekte på som att hon gått alla dagar hon inte varit där. Helt otroligt! De är inponerade av henne att hon är så säker i sig själv. Hon sa inte ens hej då. Dagis i morgon igen då, blir jätte kul för henne.

Gillar

Kommentarer