Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Nikon D800E Canon G1 X Nikon 1 J3


Min dröm är dessa. Är så trött på min Canon G11 och Nikon D3000. Vill uppgradera mig och har tittat på andra kameror i flera år men det är först nu som jag börjat leta på riktigt. Började tittat påCanon eos 5D Mark II, men sedan hitta jag Nikon D800, så mcket bättre men kostar så mycket mer och då var det mer gärmbördigt att jämföra den till Mark III men den kosta ennu mer. Jag kan liksom inte nedgradera mig nu när jag sett vad dessa kameror kan göra. D800E är en annan version av D800. Den har ett modifierat AA-filter. Det filter som skall avhjälpa det som händer när man tex skall fota ränder, att de börjar röra sig eller "föröka" sig och böja sig. Men när man har ändrat detta filter får man fram ännu skarpare bilder vilket är uppskattat av många fotografer.

Jag vet att dessa kameror är överkurs för mig samt att det är objektiven som gör en bild bra eller dålig, men även kunskapen på den som tar bilden. Sedan är jag ute efter en ersättare till min G11. Har tittat på G1 X men har börjat snegla på Nikons 1 J3 men då är man där med objektiv igen så det känns onödigt. Eos M är också intressant men även den har objektiv så G1 X är den som är mest intressant. Det som stör mig med den är att närgränsen ligger på hela 20 cm! Helt otrolig dåligt när min G11 har 1 cm!


Har tittat på så många olika review med D800, D800E, mark II, mark III. Var för sig samt jämförelser mellan dem. Vet inte varför jag vill att det skall säga "Nikon" i slutet men det skulle göra valet lättare. Men jag har valt till 99% nu att det är D800E som gäller samt G1 X får jag suga på lite längre.

Jag skulle gärna vilja utväcklas som fotograf och kanske till och med arbeta med foto.

Gillar

Kommentarer