Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

Kamera dilemma

I dag har jag en Canon power shot G11 samt en Nikon DSRL D3000. Super nöjd med G11:an D3000 har jag inte använt så mycket då jag inte är så nöjd med den. Jag vet inte om man kanske skall byta system till Canon istället. Jag kikar på dessa.
Jag vet att 5D Mark II är att ta i för mig som är en novis vad det gäller fotografering, men jag älskar att fota och gör det mer än gärna. Jag vill bli bättre, vill lära mig att bli bra på att fotografera. Vet att man kan fota fantastiskt med i princip vilken kamera som helst, men jag vill ha så bra förutsättningar som möjligt.
Nikon D7000 kan jämföras med Canon EOS 7D men dessa är inte i fullformat dvs det finns en inbyggd beskärningsfaktor i dessa. Man kan säga att det du ser med ögat är inte vad du fotograferar utan man får en viss inzomning, en så kallad corpfaktor. 5D Mark II har en fullformatssensor det betyder att man använder sensorn enda ut i kanterna. Detta har dock en nackdel då objektiven har bättre skärpa i mitten än på kanterna och med corpfaktorn kan man säga att man blir lita av med detta problemet. Objektiven till en fullformatare är betydligt dyrare också så.. vad gör man. Tar en, APS-C som de med corpfaktor heter och kompenserar detta med ett bra objektiv?
Jag har länge varit inne på en D7000 men nu lutar jag åt en 7D, kanske... Så fick jag syn på 5D Mark II och jag blir velig. Men jag kanske skall låta fullformatare vila tills jag kan det med APS-C sensor. Så då återstår det om man skall ta en Nikon eller Canon.. den eviga frågan - Vilken är bättre? Vad jag har förstått har D7000 bättre bildkvalité och 7D videokvalité. Har alltid hört att Nikon skall vara stråt vassare, att alla proffs använder Nikon men vad vet jag. Vad jag dock vet är att jag får fortsätta att drömma ett tag till!

Gillar

Kommentarer