Instagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.seInstagram elinmatilda.se

BVC 19/12-11 och förstoppning

Min lilla samling av semper
Bvc igår, resultatet var detta; Start vikt: 3040g Nu: 8400g Start längd: 47cm Nu: 65,8cm Vi prata även förstoppning. För ca en månad sedan börja jag ge henne sempers mild havre välling men så blev det så mycket välling och jag fick gluten panik och började med deras majsvälling istället. Tvärstopp blev det. Stackars gumman skrek för hon inte fick ut något. Hon fick inte ut något utan jag fick ta till hjälp av en febertermometer med babyolja på. Lite åt gången men efter två dagar och ändring på integet av välling, verkar det som att hon inte är förstoppad längre men trög.
När jag börjede ge välling ammade jag och ville försöka avvänja henne så det blev välling sedan amma, sedan inget amma. Läste att det är bra att introducera gluten när man ammar. Fortsatte att amma på natten för att sedan gå över till välling. Det var här i samband med en förkylning som jag fick välling-panik. Jag kände att hon inte kan leva på välling samt gluten som kan göra att hon blir intolerant senare i livet.
Jag berättade för Inger på BVC om min välling oro och hon tyckte att jag gjorde rätt i att vija ända kostvanorna och inte ta till läkemedel som laktulos. Hon sa som jag läst att man kan ta en tsked messmör i vällingen. Samt att det finns massa fruktpuréer som är lösande, så somkatrinplommon, päron, kiwi. Jag berätta även att jag tog hälften sempers majsvälling hälftenbaby semp2 lactulos och det verkar som att det fungerar bättre.
Har köpt päronpuré som jag provar tillsammans med sempers risgröt. Jag lyckas få i henne lite puré då gröten döljer det. Hon är inte så förtjust i det annars. Är så glad att hon äter gröt då hon är så petig med det mesta. Jag kämpar med att få en god matrutin men det är svårt. Det enda som med säkerhet går ned är välling så jag måste nästan hitta en blandning som går utan att hon skall behöva lida av förstoppning samt bli ett vällingbarn. I Sverige är det 1 av 300 som är glutenintolleranta, i Danmark 1 av 5000 och Finland 1 av 7000 och där har de en helt annan syn på välling. Inger sa dock att havre inte har så mycket gluten i sig så jag skall inte vara så orolig.
Så här ser ett dyngn ut; 09.30-10 morgon, äter vi risgröt med päronpuré. (Här var det välling förut) 12 lunch, burkmat. Vill ibland ej äta så mycket så då blir det ca 90 ml välling. 12.30-13-14 sova 14-15 burkmat. Kan behöva 90 ml välling. 15.30-16-16.30 sova 18 risgröt med päronpuré. (Här var det välling förut) 20 välling ca 120 ml. 20-21 läggdags! Kan bli lite mer välling här ca 90 ml. 05 amma (skall övergå till välling snart.
Började med att inte ge henne något på natten som var och det verka som att hon kände på sig det för hon vakna inte förän kl 04.50 något och det tyckte jag var ok. Inger sa att efter kl fem kan man se som morgon, så vi sa att ingen mat förän då. Smilla är över sju månader och efter sex månader behöver inte barnet någon mat samt att detta kan hjälpa till att få barnet att äta mer på dagen, vilket jag skulle tycka var bra.
Tiderna varierar men jag försöker hålla ett fast schema så gott det går. Tycker alla andra har så bra rutiner samt att deras barn äter när de skall äta. Inte lätt detta, men jag jobbar på det. Hoppas hon sover bra i natt, håller en tumme.

Gillar

Kommentarer